دسته‌بندی نشده

طرز تهیه نبات یزد:

شکر و آب رو داخل کوره های بزرگ که با شعله حرارت داده میشه میریزن صبر میکنن تا با بخار شدن آب، شیره به غلیظ ترین حالت خودش برسه سپس توی سینی های بزرگی میریزن و داخل گرمخانه میگذارند شیره طبق ذات طبیعی شکر، بعد از سه روز شروع به بلوری شدن میکنه در این پروسه شیره از 4 روز تا 20 روز داخل گرمخونه میمونه و هرچه بیشتر تو گرم خونه میمونه بلور و نگین ها کاملتر میشن که خیلی شکل جالبی رو به وجود میاره بعد از اینکه از گرمخونه بیرون میاد سینی ای که پر از شیره بوده به سه قسمت تبدیل میشه
لایه کف سینی که تبدیل به کاسه نبات یا تخته نبات میشه که به شکل سینی در میاد و فقط روی اون کمی بلوری میشه.
لایه وسط که به صورت شیره باقی مونده و نبات نشده که دوباره توی کوره میریزن و به داخل چرخه نبات ریزی بر میگرده.
و لایه رویی، پرده نبات که کاملا به صورت بلور ها و نگین های بزرگ در آمده.
این پرده نبات رو به صورت بدون نرمه و با نرمه بسته بندی میکنن. و به اون پرده نبات ممتاز يا اعلا میگن.
شیره نبات که دوباره به داخل چرخه نبات ریزی برگشته دوباره همین فرایند روش تکرار میشه ولی اینبار کدرتر و غلیظ تر میشه و چون بار دومه به اون نبات دو یا نبات دو آتیشه میگن.
اما اینبار به اصطلاح ما یزدی ها شیره قدرت کافی برای تشکیل بلور های بزرگ رو نداره بنابراین بلورهاش کوچکتر میشن و باز هم به سه قسمت کاسه نبات ، پرده نبات و شیره نبات تبدیل میشه پس نبات دو آتیشه کدرتر با بلور های کوچکتر هست.
دوباره شیره نبات به چرخه برمیگرده اینبار هم کدرتر و غلیظ تر که اینبار به این نباتِ قهوه ای مایل به سیاه نبات سه یا نبات سوخته میگن که طعم و بوی خاصی داره
نبات به دست اومده در سینی دوباره به سه قسمت تبدیل شده! پرده نبات، کاسه نبات و شیره نبات
اینبار شیره دیگه توانایی ساخت بلور نبات رو نداره بنابراین دیگه به چرخه نبات برنمیگرده و به صورت شیره نبات عرضه ميشه.
نبات سوخته که به نبات شکلاتی هم معروف هست دارای طعم لذیذ و خوشمزه و خیلی ترد هست.
توی هر دوهزار کیلو شکر حدوداً:
80جعبه پرده نبات اعلا يا ممتاز
100جعبه پرده نبات درجه يک
60 جعبه پرده نبات دوآتیشه
و 40 جعبه پرده نبات شکلاتی به دست میاد
و بقیه به صورت کاسه نبات و شیره نبات عرضه ميشوند.
برای همین قیمت پرده نبات بیشتر از کاسه نبات هست.
ترکیب این نبات ها همگی از آب و شکر هست و هیچ افزودنی دیگری در کار نیست!
فقط نوع زعفرانی نبات در شیره اولیه اون چند مثقال زعفران ریخته میشه که طعم و بوی خود رو تا نبات سوخته به همراه میاره.
رنگ نبات ها علاوه بر نبات چندم بودن به نوع شکر بستگی داره که با جوشیدن اون معلوم میشه.
برخی از افراد در ساعات کاریشان به مواد غذایی دسترسی آسانی ندارند و مجبورند ساعت ها بدون مصرف هیچ مواد غذایی شدیدا کار میکنند این افراد بهتر است برای رفع خشکي دهان و جلو گیری از بوی بد یا مزه بد دهان از نبات بصورت نبات داغ ، چای نبات ، تکه های کوچک نبات استفاده نمایند.
البته نبايد فراموش کرد که مصرف هر نوع شيريني بايد به اندازه باشد تا خداي ناکرده به بيماري ديابت مبتلا نشويم. و مسواک زدن هم که ديگه زياد توصيه شده!

بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “طرز تهیه نبات یزد:

  1. دکتر منصور برومند نا بینی گفت:

    با تشکر بسیار خوپ بود. اگر جزییات بیشتری بفرمایید مثل چه نوع شکر ، نسبت شکر و آب ،درجه حرارت گرم خونه ………خیلی کامل تر است.
    با عرض تشکر
    دکتر منصور برومند نا بینی
    متولد اردکان یزد

    1. admina گفت:

      حتما بزودی جزییات بیشتری از هر محصول در خدمت شما خواهیم گذاشت. با تشکر از ریزبینی شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.